Üniversitemiz, Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile Muş İlinde hayvan yetiştiren çiftçilere yönelik hayvan yetiştiriciliği eğitimi düzenlendi.
Eğitim programına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Muş İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Eşref Süne ve Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Erdal Daşcı, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Aral, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nimet Salkın ve Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Nejat Emre’nin yanı sıra Muş’un çeşitli belde ve köylerinden 100’ün üzerinde yetiştirici katıldı.
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitim programında açılış konuşması yapan Karadağ, Muş Alparslan Üniversitesi ile Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Erzurum Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü arasında eğitim ve AR-GE çalışmaları konusunda protokoller imzaladıklarını dile getirdi. Bu protokoller kapsamında İl Müdürlüğü bünyesindeki Ziraat Mühendisleri ile Veteriner Hekimlerin Muş’ta üretim yapan çiftçilere ve 930 kadın üreticiye eğitim verdiklerini ifade eden Karadağ Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile Bitlis İli Halk Elinde Anadolu Manda Islahı çalışmalarının da yürütüldüğünü belirtti.
Programda Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Onur Şahin tarafından “Sığır ve Manda Yetiştiriciliğinde Başarı için Dikkat edilecek hususlar”, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Doç. Dr. Sadrettin Yüksel tarafından “Karlı koyunculuğun temel esasları ve koyunculuğun bölgedeki önemi” ve “Mera hayvancılığının bölgesel önemi”, Vet. Hek. Ömer Alkanoğlu tarafından da “Yöredeki yaygın hayvan hastalıkları ve koruyucu hekimliğin önemi” konularında eğitimler verildi.
Program sonunda eğitime katılan çifçilere sertifikaları takdim edildi.